Close

Etsi sivustolta

Asukaskokemus: Kirsin kolmio on suuren perheyhteisön kokoontumispaikka

08.01.2020 /

Kirsi Kankaanpää ryhtyi ryhmärakennuttajaksi hieman yllättäen, kun hän sai tietää, että Jätkäsaareen on suunnitteilla uusi kohde.

– Ryhmärakennuttaminen vaikutti kaikilta osin, sijaintia myöten, todella kiinnostavalta hankkeelta. Ja vaikkei tarvetta uudelle asunnolle juuri tässä hetkessä ollutkaan, niin päätimme lähteä mukaan.

Kun Kirsi miehineen lähti hankkeeseen, oli Caprista vapaana enää yksi asunto ja sen he varasivat. Kohtuullisten kustannusten lisäksi ryhmärakennushankkeessa kiinnosti myös mahdollisuus oman asunnon muokkaamiseen.

– Päätimme, että kun kerran tilaisuus on, niin tehdään sitten muutoksia oman maun mukaan. Meille ei tainnut tulla peruskalusteista ja -materiaaleista juuri mitään. Kaikki kodinkoneet, keittiökalusteet ja laatat tilasimme erikseen.

Kirsi poisti asunnosta jopa seiniä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan asunnossa oli neljä huonetta ja keittiö, mutta perhe päätti luopua yhdestä makuuhuoneesta, minkä ansiosta asuntoon saatiin suuri olohuone-keittiötila.

– Meillä on iso perheyhteisö ja olemme monesti koolla isolla porukalla. Siksi halusimme ison yhteisen tilan, jossa on keittiössäkin paljon tilaa.

– Kesällä lempipaikkani on terassilla, jossa makoilen sohvalla läppärin ja koiran kanssa tekemässä hommia. Olen joogaopettaja ja työni ajoittuu yleensä aamuun ja iltoihin, joten olen päivät monesti vapaalla.

Pienemmän makuuhuoneen erikoisuus on seinästä avautuva kaappisänky. Huoneeseen haluttiin tilaa lasten ja lastenlasten yökyläilyille, mutta lattiatilaa ei haluttu käyttää pelkkien sänkyjen säilytykseen. Kun kaappisänky on nostettu seinälle, tila toimii työhuoneena

Vessan lamppu on matkamuisto Istanbulista ja viime vuodet se on ollut lainassa ystäväperheellä.
–  Ystävät tarjosivat lamppua takaisin tänne Välimerenkadulle, kun se Välimereltä on kotoisinkin.
Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.