Close

Etsi sivustolta

Asukaskokemus: Lapsiperheen elämää Jätkäsaaressa

13.12.2019 /

Milla Tanskanen elää Jätkäsaaren Caprissa lapsiperheen arkea miehensä ja parin kolmevuotiaiden kaksostyttöjen kanssa.

– Muutimme tänne Jätkäsaareen oikeastaan siksi, että saimme yllättäen yhden lapsen sijaan kaksoset ja tarvitsimme isomman asunnon. Meillä oli ennen kaksio Kalliossa kahdeksannessa kerroksessa ja pienenpieni hissi.

Kuva: Kylpyhuoneen tupla-allas helpottaa lapsiperheen aamu- ja iltatoimia.

Uudessa asunnossa on kolme makuuhuonetta. Yksi on vanhempien makuuhuone ja toinen palvelee lastenhuoneena. Yhden huoneen suunnittelu on vielä kesken.

– Tästä on myöhemmin tarkoitus tulla toisen tytön huone, mutta sitä ennen siitä pitäisi tulla meidän toimisto ja –pukeutumishuoneemme.

Kodinhoitohuone on ollut lapsiperheessä korvaamaton arjen apu. Pientä harmia siihen kuitenkin liittyy.

– Täällä oli alun perin lavuaari ja hana, mutta suunnitteluvaiheessa ajattelin tarvitsevani enemmän tasotilaa, ja päätimme poistaa ne. Nyt ottaisin ne takaisin, sillä siivouslavuaari olisi tosi tarpeellinen lapsiperheessä.

Asunnon sisustusta Tanskanen suunnitteli perinteisellä palapelityylillä.

– Minulla oli asunnon pohjakuva ja johon askartelin pahvista mittakaavassa sohvan malleja ja huonekaluja ja suunnittelin millainen sohva voisi toimia olkkarissa ja millainen pöytä voisi mahtua tähän keittiöön. Piirsin myös havainnollistuksia itse.

Suunnittelua tehdessä selvisi esimerkiksi se, että kaikki standardikokoiset ruokapöydät olivat ruokailutilaan liian leveitä ja lopulta pöytä piti hankkia puusepältä mittatilaustyönä.

Olohuone-ruokailutila on myös Tanskasen lempipaikka. Se on kodin sydän, jossa perhe viettää eniten aikaa.

– Sinne lapsetkin raahaavat kaikki rojunsa, vaikka lastenhuone on aivan vieressä. Laitoimme olohuoneeseen myös mahdollisimman ison sohvan, että mahdumme siihen kaikki.

Olohuoneesta avautuu myös pariovet tilavalle parvekkeelle.

– Ensimmäistä kertaa elämässäni olen saanut parvekekukat kukkimaan vielä toisenkin kerran! Valoa riittää ja olen muistanut kastella niitä.

Talotoimikuntaan kuuluminen kannattaa, jos yhteisiin tiloihin vaikuttaminen kiinnostaa. Tanskaselle tärkeää oli, että liikkuminen kaksosten tuplavaunujen kanssa olisi mahdollisimman helppoa.

– Ehdotimme esimerkiksi että varaston ovi olisi sellainen, että se pysyy itsekseen auki, jotta vaunujen kanssa pääsisi helposti kulkemaan. Myös ulko-oville tuli sadelipat.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.