Saraco käyttää evästeitä parantaakseen selauskokemustasi. Jatkamalla verkkosivuston käyttöä hyväksyt Evästeet.
Close

Etsi sivustolta

Valoa ja valkoisia sävyjä Jätkäsaaren Caprissa

06.11.2019 /

Nina Nevala ihastui funkkis-tyylisen Caprin kaarevaan parvekkeeseen ja valkoiseen taloon.

–  Ajattelin heti, että nämä kymmeniä vuosia vanhat Alvar Aallon huonekaluni sopivat tähän kokonaistunnelmaan ja tyyliin täydellisesti.

Nevalan asunto on lähes kokonaan hänen itse suunnittelemansa. Muutoksia alkuperäiseen asuntopohjaan ja materiaaleihin tehtiin paljon. Suunnittelun vapaus ja joustavuus olivatkin pääsyy siihen, että Nevala lähti mukaan ryhmärakennuttamishankkeeseen.

– Lempipaikkani on tässä ruokapöydän ääressä, josta näkee Lauttasaareen. Tämä on minun vakiopaikkani.

Valkoinen vaniljakoti

Nevalan kaksio on yksityiskohtia myöten valkoinen, mutta tunnelma on kaukana kliinisestä. Betonilattia taittaa hieman harmaaseen, seinät ovat paperin väriset ja saunaankin tuli useita eri valkoisen sävyjä.

–  Kun 4-vuotias lapsenlapseni oli ensimmäistä kertaa yksin täällä mummilassa yötä, hän antoi tälle asunnolle nimen ”Vaniljakoti”.

Kotitoimisto komerossa

Tutkijana ja asiantuntijana työskentelevä Nevala tekee välillä töitä myös kotona. Se on otettu suunnittelussa huomioon ja keittiösaareketta voi käyttää myös seisomatyöpisteenä. Varsinainen työpiste sijaitsee tv-huoneen yhteydessä olevassa komerossa, jolle vapautui tilaa, kun Nevala luopui varastohuoneesta.

–  Olen monen vuoden ajan vähentänyt tavaraa, vienyt paljon kierrätykseen, myynyt ja antanut lapsille. En tarvitse paljoa säilytystilaa ja olen mitoittanut tavarat kaapistojen mukaan, enkä kaapistoja tavaran mukaan.

Tunnelmallisen saunan suunnittelussa hän konsultoi sisustussuunnittelijaa. Kiuaskiviä myöten valkoinen sauna rakennettiin huoneistoon jälkikäteen. Saunan rakentamisesta vastasi Sisustus Camomille Oy.

–  Ajattelin, että sauna on vähän sellainen meditaatiotila.

As Oy Helsingin Capri valmistui Jätkäsaareen loppuvuodesta 2018. Postaussarjassa asukkaat kertovat hankkeesta ja omista kodeistaan.

Liity sisäpiiriin - Tilaa ryhmärakennuttamisen uutiskirje

Sisäpiiriläisenä saat ajankohtaista tietoa Saracon ryhmärakennuttamisesta ja myös tulevista kohteistamme ennen muita.
Saraco, sinun kumppanisi ryhmärakennuttamisessa.

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.