Close

Etsi sivustolta

Asukaskokemus: Valoa ja valkoisia sävyjä Jätkäsaaren Caprissa

06.11.2019 /

Nina Nevala ihastui funkkis-tyylisen Caprin kaarevaan parvekkeeseen ja valkoiseen taloon.

–  Ajattelin heti, että nämä kymmeniä vuosia vanhat Alvar Aallon huonekaluni sopivat tähän kokonaistunnelmaan ja tyyliin täydellisesti.

Nevalan asunto on lähes kokonaan hänen itse suunnittelemansa. Muutoksia alkuperäiseen asuntopohjaan ja materiaaleihin tehtiin paljon. Suunnittelun vapaus ja joustavuus olivatkin pääsyy siihen, että Nevala lähti mukaan ryhmärakennuttamishankkeeseen.

– Lempipaikkani on tässä ruokapöydän ääressä, josta näkee Lauttasaareen. Tämä on minun vakiopaikkani.

Valkoinen vaniljakoti

Nevalan kaksio on yksityiskohtia myöten valkoinen, mutta tunnelma on kaukana kliinisestä. Betonilattia taittaa hieman harmaaseen, seinät ovat paperin väriset ja saunaankin tuli useita eri valkoisen sävyjä.

–  Kun 4-vuotias lapsenlapseni oli ensimmäistä kertaa yksin täällä mummilassa yötä, hän antoi tälle asunnolle nimen ”Vaniljakoti”.

Kotitoimisto komerossa

Tutkijana ja asiantuntijana työskentelevä Nevala tekee välillä töitä myös kotona. Se on otettu suunnittelussa huomioon ja keittiösaareketta voi käyttää myös seisomatyöpisteenä. Varsinainen työpiste sijaitsee tv-huoneen yhteydessä olevassa komerossa, jolle vapautui tilaa, kun Nevala luopui varastohuoneesta.

–  Olen monen vuoden ajan vähentänyt tavaraa, vienyt paljon kierrätykseen, myynyt ja antanut lapsille. En tarvitse paljoa säilytystilaa ja olen mitoittanut tavarat kaapistojen mukaan, enkä kaapistoja tavaran mukaan.

Tunnelmallisen saunan suunnittelussa hän konsultoi sisustussuunnittelijaa. Kiuaskiviä myöten valkoinen sauna rakennettiin huoneistoon jälkikäteen. Saunan rakentamisesta vastasi Sisustus Camomille Oy.

–  Ajattelin, että sauna on vähän sellainen meditaatiotila.

As Oy Helsingin Capri valmistui Jätkäsaareen loppuvuodesta 2018. Postaussarjassa asukkaat kertovat hankkeesta ja omista kodeistaan.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.