Close

Etsi sivustolta

Asukaskokemus: Ystävättären vinkki teki Ailasta ryhmärakennuttajan

04.10.2019 /

Aila Valkila tutustui ryhmärakennuttamiseen nelisen vuotta sitten, kun hänen ystävättärensä muutti toiseen Jätkäsaaressa sijaitsevaan, ryhmärakennuttamalla toteutettuun taloon.

–  Minulla on paljon pieniä lapsenlapsia, jotka ovat usein luonani yötä ja olin pohtinut, että tarvitsisin yhden huoneen lisää. Kun ystävättäreni sitten oli todella tyytyväinen omaan projektiinsa ja asuntoonsa, päätin että tämä on minunkin juttuni.

Tuolloin Helsingissä oli käynnissä useampia erilaisia ryhmärakennuttamishankkeita, mutta kaikki eivät vakuuttaneet Valkilaa.

–  Päätin että lähden mukaan sellaiseen hankkeeseen, jossa on asiantuntijaorganisaatio taustalla. Tässä hankkeessa konsulttina oli Saraco ja se vaikutti vastuulliselta ja asiantuntevalta. Ja sitä se on ollutkin.

Lapsenlapset saivat oman huoneen

Sekä Valkila että lapsenlapset ovat viihtyneet Jätkäsaaressa mainiosti. Uudesta lastenhuoneesta Valkila sai kaipaamaansa lisätilaa.

– Vaikka lapsia olisi kylässä useampia, heillä on hyvät tilat nukkua ja reilusti tilaa leikkiä.

Myös sisäpihan leikkikenttä on kovassa käytössä ja lähellä sijaitsevasta Hyväntoivonpuistosta löytyy lisää leikkivälineitä ja karuselleja. Kavereitakin asuu heti naapurissa.

Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito

Valkilan parvekkeella kasvaa pieni hyötypuutarha. Pöydällä on rivi paprikoita ja isoista ruukuista köynnöstää tomaatteja. Appelsiinipuu ja palmu muuttavat talveksi sisätiloihin, mutta oliivipuulle ja syreenille on tarkoitus rakentaa suojaruukut, joilla niiden juuret saa toivottavasti suojaan pakkasen puremilta.

– Puutarhanhoito on kokeilua, yritystä ja erehdystä. En ota sitä niin vakavasti. Jos ne paleltuvat, ostan ensi kesänä uusia.

Yhteisöllistä asumista

Rakennuksen kattokerroksessa sijaitsee hulppea saunaosasto ja kerhotila, jossa on vietetty lastenkutsuja, saunailtoja ja aikuisten illanistujaisia. Käsityökerho kokoontuu kerran kuussa. Kun naapurit ovat tulleet tutuksi jo rakennuttamisvaiheessa, yhteisöllisyys toteutuu kuin itsestään.

–  Jokainen saa osallistua juuri sen verran kuin haluaa – pakko ei ole.  Jos minun nyt pitäisi päättää, lähdenkö mukaan ryhmärakennuttamiseen, niin ehdottomasti lähtisin. Tämä oli kaikinpuolin positiivinen kokemus.

As Oy Helsingin Capri valmistui Jätkäsaareen loppuvuodesta 2018. Postaussarjassa asukkaat kertovat hankkeesta ja omista kodeistaan.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.