Close

Etsi sivustolta

Millaisessa kodissa sinä haluaisit asua?

30.05.2020 /

Uuden kodin hankkiminen on yksi elämän suurista valinnoista ja valtaosalle asunnonomistajista koti on arvokkain osa kaikesta omaisuudesta. Kun asunnosta tulee koti, siihen ei kuitenkaan suhtauduta vain varallisuutena tai hyvänä sijoituksena. Koti on turvasatama, jossa vietetään aikaa perheen kanssa ja rauhoitutaan arjen kiireistä. Tällöin asunnon hinnan, ominaisuuksien ja asunnon etsijän tarpeiden on yhdistyttävä saumattomasti.

Monipuolisten vaikuttamismahdollisuuksien myötä ryhmärakennuttaminen on noussut varteenotettavaksi vaihtoehdoksi perinteiselle asuntokaupalle ja –rakentamiselle. Saracon konsulttialoitteisessa ryhmärakennuttamisessa Saraco toimii asukkaista muodostettavan yhtiön lukuun, jolloin asunnoista voidaan muokata tismalleen asukkaan omaan elämäntilanteeseen sopivia.

Ryhmärakennuttamisessa voit vaikuttaa paljon muuhunkin kuin esimerkiksi väreihin tai kylpyhuoneen laattoihin. Tiettyjen reunaehtojen puitteissa voit lisätä tai poistaa ominaisuuksia tai liikutella vaikka seiniä. Mitä aiemmin lähdet mukaan, sitä laajemmin ja syvemmin voit vaikuttaa sekä oman kotisi että yhteisten tilojen suunnitteluun.

Kruunuvuoren Juliasta uusi kotitalosi

Kruunuvuoren kauneimmalle kohdalle Pojamankatu 6:een rakentuva Julia on yksi Saracon tuoreista ryhmärakennuttamishankkeista. Projekti on nyt lupavaiheessa ja asukasryhmän kokoaminen hyvässä vauhdissa. Tutustu Juliaan tarkemmin hankkeen sivuilla.

Kun asukasryhmä on saatu kasaan, vuorossa on yhtiön perustaminen. Tämä tarkoittaa sitä, että tulevat asukkaat ja osakkeenomistajat perustavat asunto-osakeyhtiön, jonka puolesta me Saracossa valmistelemme ja johdamme hanketta. Meillä on vahvaa näyttöä onnistuneiden ryhmärakennuttamishankkeiden toteuttamisesta ja Julia on ollut koko projektin ajan alan parhaiden suunnittelijoiden ja ammattilaisten käsissä.

Kolme kysymystä Saracolle:

Miksi maksaisin konsultille?

Voit verrata ryhmärakennuttamista vaikkapa putkiremontin teettämiseen. Harvalla on aikaa ja osaamista tehdä kaikkea remonttiin liittyvää työtä ja suunnittelua itse, joten asiantuntijapalveluihin ja huolelliseen valmisteluun kannattaa käyttää sekä aikaa että rahaa. Asiantuntevien ammattilaisten käsissä projekti valmistuu luotettavasti, ajallaan ja budjettikin pysyy raameissaan.

Mistä asunnon hinta muodostuu?

Niin perinteisessä asuntorakentamisessa kuin ryhmärakennuttamisessa asunnon hintaan sisältyy monia eri työvaiheita tontin hankinnasta rakentamiseen ja takuuvaiheen loppuun saakka. Ryhmärakennuttamisessa kaikki hinnoittelu on läpinäkyvää, joten tiedät kyllä, mihin rahasi menevät. Asunnon hinta perustuu suunnitelmista laskettuun kustannusarvioon, johon sisältyy myös varaus mahdollisia lisätöitä varten. Hinta-arvio varmistuu kilpailuttamisen ja urakkatarjousten myötä ja tyypillisesti hankkeissamme lopullinen hinta asettuu korkeintaan 5% päähän tästä alustavasta arviosta.

Minustako ryhmärakennuttaja?

Uuden kodin löytäminen voi olla varsin hankalaa ja moni joutuu tyytymään kompromissiin. Ryhmärakennuttajana voit minimoida kompromissit ja rakennuttaa juuri sellaisen kodin kuin haluat ja tarvitset. Saracon ammattilaiset ovat tukenasi koko matkan ajan ja pitävät huolta oikeuksistasi. Uudiskohteessa olet pitkään turvassa isoilta remonteilta ja voit keskittyä nauttimaan elämästä uudessa kodissa.

Voit tutustua Saracon ryhmärakennuttamishankkeisiin kohde-sivullamme. Blogissamme voit myös tutustua asiakkaidemme ryhmärakennutettuihin koteihin ja lukea heidän kokemuksistaan.

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.