Saraco käyttää evästeitä parantaakseen selauskokemustasi. Jatkamalla verkkosivuston käyttöä hyväksyt Privacy Policy.
Close

Etsi sivustolta

Tiedote: Saraco käynnistää konsulttialoitteisen ryhmärakennuttamishankkeen Tampereen Kalevaan

08.03.2021 /

Saracon uusin ryhmärakennuttamishanke on valmisteilla Tampereen Kalevaan, Pellervonkadun itäpäähän. Pitkät puistonäkymät, laajat palvelut sekä ratikkalinjan läheisyys houkuttelevat uusia asukkaita kotoisaan pihapiiriin. Tavoiteaikataulun mukaan rakennustyöt alkavat syksyllä 2022 ja uusiin koteihinsa asukkaat pääsevät keväällä 2024.

”Saraco on tehnyt pitkäjänteistä työtä ryhmärakennuttamisen kehittämiseksi. Olemme innoissamme, että voimme tuoda Saracon ryhmärakennuttamismallia myös Tampereelle”, kertoo Saracon ryhmärakennuttamisen liiketoimintajohtaja Heikki Ruski.

Ryhmärakennuttaminen on kustannustehokas tapa hankkia koti. Se poikkeaa asunnon ostamisesta siten, että asunnon omistajaksi tullaan merkitsemällä osakkeita. Varainsiirtoveroa ei makseta, koska kyseessä ei ole asuntokauppa.

”Myös muissa kustannuksissa on mahdollista säästää. Kun yhtiö tilaa rakentamisen suoraan, se ei maksa urakasta välikäsille. Kustannussäästöillä voidaan esimerkiksi parantaa kohteen laatutasoa. Ryhmärakennuttamiseen kuuluu myös mahdollisuus vaikuttaa monin tavoin oman asunnon suunnitteluun”, Ruski kertoo.

Asuminen Kalevan Timjamissa

“Kalevan Timjami on oma vehreä sopukkansa Pellervonpuiston syleilyssä. Rakennukseen on valittu ajattomat, kestävät ja kauniisti vanhenevat materiaalit”, kertoo arkkitehti Eeva Korhonen.

Timjamin asuntovalikoima on monipuolinen ja sisältää eri kokoisia asuntoja yksiöistä kolmen makuutilan asuntoihin. Vierekkäisiä asuntoja yhdistämällä voidaan toteuttaa vieläkin suurempia huoneistoja. Asuintilat ovat valoisia ja kaikissa asunnoissa on oleskeluparveke joko länteen tai etelään.

“Kalevan Timjamissa asuminen laajenee monikäyttöisiin yhteistiloihin, joita asukkaat voivat varata käyttöönsä. Ylimmässä kerroksessa sijaitsevat viihtyisät saunatilat sekä kattoterassi, johon pääsee vilvoittelemaan ja nauttimaan maisemista. Maantasokerroksessa sijaitsevat käytännölliset säilytys-, varasto- ja vaatehuoltotilat sekä kokoontumistila, jota voi käyttää esimerkiksi juhla- tai etätyöskentelytilana”, kuvailee Korhonen.

“Vehreän yhteispihan monipuoliset varusteet mahdollistavat pelailun, leikkimisen, kuntoilun ja grillaamisen. Tilaa on varattu myös marjapensaille ja viljelylaatikoille. Laadukkaat, harkitut ja yhtenäiset materiaalit luovat pihapiiriin miellyttävän ja rauhallisen tunnelman.”

Markkinointi ja tavoiteaikataulu

”Kalevan Timjamin ennakkomarkkinointi on käynnistynyt verkkosivujen avaamisella ja keräämme parhaillaan yhteystietoja kohteesta kiinnostuneilta. Tilaamalla Saracon ryhmärakennuttamisen uutiskirjeen kuulet ensimmäisenä projektin etenemisestä. Kevään aikana järjestämme kohteesta verkkoesittelyitä”, kertoo Kalevan Timjamin projektipäällikkö Kirsi Kivimäki.

”Asuntojen varaaminen käynnistyy arviolta kesäkuussa, kun varsinainen markkinointi käynnistyy. Kannattaa olla nopea, jotta saat juuri sen kerroksen ja ilmansuunnan, minkä haluat”, korostaa Kivimäki.

Tavoiteaikataulun mukaan rakentaminen pyritään aloittamaan syksyllä 2022 ja uusiin koteihinsa asukkaiden on määrä päästä ennen  kevättä 2024. Asuntojen varaaminen käynnistyy ennen kesää, kun varsinainen markkinointi käynnistyy.

Hankkeen etenemistä voit seurata Saracon verkkosivuilla ja tilaamalla uutiskirjeen.

https://saraco.fi/kohteet/timjami

Saraco pähkinänkuoressa

25 vuoden mittainen kokemus

Kokemus mahdollistaa keskittymisen olennaiseen, ennakoimaan riskit ja näkemään mahdollisuudet. Kokemus yhdistettynä luovuuteen mahdollistaa parhaan asiakasarvon tuottamisen.

Asiantuntijuutta alusta loppuun

Saracossa työskentelee joukko ammattilaisia, joiden kyky maksimoida kiinteistöjen potentiaali ja optimoida kustannukset tuo asiakkaalle lisäarvoa projektin jokaisessa vaiheessa.

Asiakkaan tarpeita vastaavia tiloja

Kiinteistö menestyy, jos sen käyttäjät viihtyvät kiinteistössä. Talossa on silloin sijaintiin ja talon luonteeseen sopivat käyttäjät, ja tilat ja arkkitehtuuri vastaavat käyttäjien tarpeita. Tällaiset kiinteistöt ovat parhaita rakennuspalikoita elävän ja kestävän kaupungin rakentamisessa. Tällaisia hankkeita Saraco haluaa olla tekemässä.