Saraco käyttää evästeitä parantaakseen selauskokemustasi. Jatkamalla verkkosivuston käyttöä hyväksyt Privacy Policy.
Close

Etsi sivustolta

Asukasryhmää kootaan: Kalevan Timjami, Pellervonkatu 20b
Tampere

Hankkeen valmistelu
Asukasryhmän kokoaminen
Asuntokohtainen suunnittelu
Rakentamisvaihe
Valmis

Kotoisaa ja asukaslähtöistä asumista Kalevassa

Saracon uusin ryhmärakennuttamishanke Kalevan Timjami on suunnitteilla Tampereen Kalevaan, Pellervonkadun itäpäähän rakentuvaan viihtyisään kortteliin. Korttelin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteisiin ulkotiloihin ja kohteesta löytyy koti monenlaisiin ja muuttuviin elämäntilanteisiin. Asuntojen suunnittelussa keskeisiä tavoitteita ovat olleet pohjaratkaisujen toimivuus, tilojen valoisuus sekä oleskelutilojen avaruus. Ikkunoita on useisiin ilmansuuntiin, joten kodit saavat valoa pitkin päivää. Asuntopohjia on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin ja monipuolinen asuntojakauma rikastuu entisestään, sillä osa vierekkäisistä asunnoista on mahdollista yhdistää toisiinsa. Maantasokerrokseen rakentuu myös kaksi kaksikerroksista asuntoa. Ryhmärakennuttamisen toteutusmallissa asukkaat voivat halutessaan räätälöidä asuntoja omien tarpeidensa mukaisiksi yhdessä asumisen asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

Kotoisaa ja asukaslähtöistä asumista Kalevassa

Saracon uusin ryhmärakennuttamishanke Kalevan Timjami on suunnitteilla Tampereen Kalevaan, Pellervonkadun itäpäähän rakentuvaan viihtyisään kortteliin. Korttelin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota yhteisiin ulkotiloihin, ja kohteesta löytyy koti monenlaisiin ja muuttuviin elämäntilanteisiin. Asuntojen suunnittelussa keskeisiä tavoitteita ovat olleet pohjaratkaisujen toimivuus, tilojen valoisuus sekä oleskelutilojen avaruus. Ikkunoita on useisiin ilmansuuntiin, joten kodit saavat valoa pitkin päivää. Asuntopohjia on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin, ja monipuolinen asuntojakauma rikastuu entisestään, sillä osa vierekkäisistä asunnoista on mahdollista yhdistää toisiinsa. Maantasokerrokseen rakentuu myös kaksi kaksikerroksista asuntoa. Ryhmärakennuttamisen toteutusmallissa asukkaat voivat halutessaan räätälöidä asuntoja omien tarpeidensa mukaisiksi yhdessä asumisen asiantuntijoiden ja suunnittelijoiden kanssa.

 

Alue

Kaleva on osa Tampereen itäistä kantakaupunkia, jossa uudisrakentaminen kohtaa 1940- ja 1960- luvuilta peräisin olevan talokannan. Kiivaasti kehittyvä kaupunginosa on historiallisesti arvokas ja arvostettu alue, jonka palvelut ja kulkuyhteydet ovat vertaansa vailla. Kalevan Timjami sijaitsee Kalevan itäpäässä, jonka rakennuskanta on uutta. Aluetta on kehitetty viime vuosina voimakkaasti, ja naapurustoon kohoaa lähivuosina lukuisia asuintaloja sekä liiketiloja. Uusi asunto Kalevassa on varma sijoitus ja huoleton koti tuleviksi vuosiksi.

 

Julkinen liikenne ja kulkuyhteydet

Huolellisen suunnittelun lisäksi loistava sijanti takaa, että työmatkat, kauppareissut ja lasten kuljettaminen hoituvat vaivattomasti ja ympäristöä säästäen. Julkinen liikenne ympäri kaupunkia on sujuvaa, ja bussit keskustaan kulkevat muutaman minuutin välein. Matka keskustaan sujuu helposti myös pyörällä tai vuonna 2021 liikennöinnin aloittaneella raitiovaunulla. Timjamin lähin raitiovaunupysäkki sijaitsee vain parin sadan metrin päässä kotiovelta. Sammonkatua reunustaa molemmin puolin jalkakäytävästä erotettu kaksisuuntainen pyörätie, jota pitkin matka kohti keskustaa sujuu vaivatta ja turvallisesti sekä pyörällä että jalan.

Kalevasta avautuvat vaivattomat ajoyhteydet niin valtateille kuin ympäri kaupunkia. Henkilöautoille on tilaa korttelin alla sijaitsevassa pysäköintilaitoksessa.

 

Palvelut

Kalevassa on laaja palvelutarjonta niin liikunnan kuin kauppojenkin osalta. Sammonkadun ja Hervannan valtaväylän muodostamassa risteyksessä sijaitsee Kalevan Prismakeskus, josta löytyy ruokakaupan lisäksi apteekki ja lukuisia muita erikoisliikkeitä. Aivan Prismaa vastapäätä on vuonna 2021 valmistunut Kauppakeskus Kale, joka laajentaa palvelutarjontaa entisestään.

Liikuntamahdollisuudet ovat Kalevassa erinomaiset. Alueella sijaitsee useita kuntosaleja, ja Kaupin luontopoluille on lyhyt matka. Kävelyetäisyydellä sijaitsee muun muassa Kalevan uintikeskus, Tampereen suurin uimahalli, jonka yhteydessä on myös maauimala. Tampereen uusi urheilualue Hakametsä Sport Campus rakentuu kivenheiton päähän.

 

Kalevan Timjami mediassa

Aamulehti julkaisi Kalevan Timjamista ja ryhmärakennuttamisesta laajan jutun 25.4.2022.

 

Lue lisää

""

kpl asuntoja

Koti Kalevasta

Urbaanin lapsiperheen unelma

Päivän ulkoilut sujuvat hauskasti ja turvallisesti korttelin viihtyisällä yhteispihalla tai Kalevan lukuisissa leikkipuistoissa seikkaillen. Uintikeskuksen vieressä sijaitsevassa lasten liikennepuistossa voi harjoitella liikennesääntöjä leikin ohessa. Kalevassa on useita päiväkoteja, joista Pellervon...

Lue lisää

Ensiasunto Kalevasta

Ensiasuntoa etsivälle Kalevan Timjami tarjoaa menevää arkea lähellä keskustan sykettä ja liikuntamahdollisuuksia aivan nurkan takana. Tarvittaessa koti laajenee Timjamin kerhotilaan, jossa voi tehdä esimerkiksi etätöitä tai iltajumpan. Yläkerrassa sijaitsevat myös...

Lue lisää

Muutto palveluiden äärelle

  Ruuhkavuosien jälkeen esteetön ja väljä asuminen lähellä palveluita voi tuntua ajankohtaiselta. Tarvitset ehkä vierashuoneen kyläileville lapsenlapsille tai oman huoneen tilaa vievälle harrastukselle. Kalevassa kaikki palvelut ovat lähellä ja Kaupin...

Lue lisää
Ryhmärakennuttaminen Saracon kumppanina

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle

Click to Hide Advanced Floating Content

Seuraava Timjamin verkkoesittely 

keskiviikkona 15.3. klo 18 ja torstaina 23.3. klo 14.

Varaa paikkasi osoitteesta timjami@sweco.fi