Saraco käyttää evästeitä parantaakseen selauskokemustasi. Jatkamalla verkkosivuston käyttöä hyväksyt Evästeet.
Close

Etsi sivustolta

Ryhmärakennuttaminen on uudenlainen tapa hankkia toiveiden mukainen asunto omakustannehintaan.

Mitä on konsulttialoitteinen ryhmärakennuttaminen?

Kun joukko ihmisiä ryhtyy yhdessä rakennuttamaan itselleen koteja, kutsutaan sitä ryhmärakennuttamiseksi. Kohde voi olla muutaman kodin pientalo, pienkerrostalo tai kymmeniä  asuntoja käsittävä kerrostalo Helsingin uusilla asuinalueilla. Ryhmärakennuttamisesta käytetään myös termiä ryhmärakentaminen, mutta se on hieman harhaanjohtava, sillä asukkaat eivät itse rakenna, vaan rakennuttavat.

Saraco tekee ryhmärakennuttamisen mahdolliseksi, sillä Saraco etsii hankkeelle sopivat tontit ja valmistelee hankkeen asukkaiden toteutettavaksi. Toteutustapa on omatoimirakentamisen ja rakennusliikevetoisen asuntorakentamisen välimuoto. Saraco toimii asukasryhmän projektinjohtajana ja asiantuntijana koko hankkeen ajan, eikä asukkailta edellytetä hankkeissa mitään erityisosaamista.

Konsulttialoitteisen ryhmärakennuttamishankkeen kaikissa vaihessa asukkaiden kumppanina on vastuullinen asiantuntija, joka johtaa hanketta asukkaiden puolesta. Päätöksenteko säilyy kuitenkin aina asukkailla. Rakentaminen on tarkasti säänneltyä ja sen vuoksi pienenkin hankkeen läpivienti edellyttää runsaasti asiantuntemusta ja useiden ammattilaisten yhteistyötä.

Saracon hankkeissa voit nauttia osakkeenomistajan roolista ja osallistua yhtiön toimintaan mielenkiintosi mukaan. Emme edellytä asukkailta mitään talkootyötä, ainoastaan kiinnostus omaan asuntoosi ja asuinympäristöösi riittää.

 

Yksilöllistä suunnittelua yhteistyöllä

Hanke ja asunnot suunnitellaan ennakolta hanketietojen ja mm. kustannusarvion kokoamiseksi. Kaikki asunnot voidaan kuitenkin räätälöidä yksilöllisesti asukkaan tarpeita vastaavasti. Suunnittelukokouksissa yhdessä arkkitehdin ja muiden ammattilaisten kanssa löytyy ratkaisu useimpien perheiden tarpeisiin.  Saracon ryhmärakennuttamishankkeessa voit saada yksilöllisen asunnon, jonka hankintahinta perustuu hankkeen ja asunnon todellisiin toteutuskustannuksiin.

Ryhmärakennuttamisessa luonnolliset henkilöt, eli talon tulevat asukkaat perustavat asunto-osakeyhtiön. Rakennushanke toteutetaan asunto-osakeyhtiön lukuun ja ryhmärakennuttajakonsulttina me valmistelemme sekä johdamme hanketta asunto-osakeyhtiön puolesta. Saracon johtamissa hankkeissa asunto-osakeyhtiöt ovat voineet saada rakennusaikaista rahoitusta ns. taloyhtiölainaa hankkeen osittaiseksi rahoittamiseksi. Yhtiötä isännöi ja taloushallinnosta huolehtii ulkopuolinen asukkaiden valitsema ammatti-isännöitsijä. Kaikki tärkeät päätökset tehdään yhtiökokouksissa tavanomaisten asuntoyhtiöiden tavoin.

 

Korkeaa laatua itselle

Hankkeiden toteutuksessa noudatetaan lakia ryhmärakennuttamisesta. Toteutusmalli poikkeaa siten tavanomaisesta uudisasuntokaupasta. Ryhmärakennuttamisessa et osta asuntoa, vaan rakennutat itsellesi asunnon asunto-osakeyhtiössä. Ryhmärakennuttamisessa asuntoyhtiö voi vaikuttaa yhteistilojen suunnitteluun, materiaaleihin ja ratkaisuihin haluamallaan tavalla.

Asunnon kustannukset muodostuvat avoimesti ja läpinäkyvästi tonttikustannuksista, liittymismaksuista, hankekehitys-, suunnittelu- ja rakennuskustannuksista sekä hallintokustannuksista. Asukkaiden ei yleensä ole tarkoituksenmukaista pyrkiä ”halvimpaan mahdolliseen” lopputulokseen vaan hyvään ja aikaa kestävään lopputulokseen.

 

Asunnon varaaminen Saracon ryhmärakennuttamishankkeesta

Valmistelemme jatkuvasti uusia ryhmärakennuttamishankkeita, ja tilaamalla Saracon ryhmärakennuttamisen uutiskirjeen saat aina ensimmäisenä tiedon siitä, kun uudet kohteet tulevat ennakkomarkkinointiin. Voit myös ottaa meihin yhteyttä ja kertoa meille toiveistasi etsimäsi asunnon suhteen. Näin voimme kehittää ehdotussuunnittelua vastaamaan entistä paremmin asukkaiden tavoitteita ja tarpeita.

Saracon ryhmärakennuttamishankkeissa asunto on mahdollista varata siinä vaiheessa, kun huoneistoluettelo on valmis ja suunnitelma asunnosta on olemassa.  Mikäli samaan asuntoon kohdistuu runsaasti kiinnostusta, asunnot varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Sopivan asunnon löydyttyä teemme ensin osallistumissopimuksen, jonka yhteydessä maksetaan asunkohtainen varausmaksu. Osallistumissopimus ei kuitenkaan vielä sido sinua mihinkään, vaan voit tutustua hankkeen ennakkotietoihin ennen lopullista päätöksentekoa. Jos päätät osallistumissopimuksen voimassaollessa vetäytyä hankkeesta, saat osallistumismaksusi kokonaisuudessaan takaisin.

Asunnon varaajan tulee esittää rahoitussuunnitelma asunnon hankintakustannusten kattamisesta ennen osallistumissopimuksen tekoa.

 

10 hyvää syytä valita ryhmärakennuttaminen

  1. Saat samalla rahalla enemmän
  2. Pääset vaikuttamaan asuntosi pohja- ja sisustusratkaisuihin
  3. Pääset suunnittelemaan toimivia yhteistiloja
  4. Naapurusto  tulee tutuksi
  5. Ryhmärakennuttamalla luot vaihtoehtoja pääkaupunkiseudun yksipuoliselle asuntotuotannolle
  6. Asiantuntija huolehtii puolestasi rakennusprojektin valmistelusta ja valvonnasta
  7. Rakennusprojekti etenee suunnitelmallisesti ammattimaisen projektinjohdon avulla
  8. Halutessasi sinulla on mahdollisuus osallistua rakentamisen prosessiin
  9. Voit käyttää aikaa juuri sen verran, kuin sitä haluat ryhmärakentamiseen laittaa
  10. Asiantuntijat pitävät koko rakennusprosessin ajan huolen siitä, että asukkaan etu on etusijalla
Saraco, sinun kumppanisi ryhmärakennuttamisessa.

Vaihtoehto asunnon ostamiselle

Ryhmärakennuttaminen on mielenkiintoinen vaihtoehto uuden asunnon hankkimiselle. Ryhmärakennuttamalla et siis osta valmista asuntoa, vaan toimit itse kohteen rakennuttajana. Näin saat laadukkaan asunnon kilpailukykyiseen hintaan.

Projektinjohtoa alusta loppuun

Sinun ei tarvitse olla rakennuttamisen asiantuntija, sillä me olemme. Käymme yhdessä läpi kaikki oleelliset asiat hankkeesta, sen toteutuksesta, aikatauluista ja kustannuksista. Olemme kumppanisi, joka valvoo etujasi.

Monien mahdollisuuksien koti

Ryhmärakennuttamalla saat asunnon räätälöinnille paljon mahdollisuuksia. Pääset vaikuttamaan muun muassa tulevan kotisi pohjapiirrokseen, materiaaleihin ja värimaailmaan sekä yhteistilojen suunnitteluun muiden asukkaiden kanssa.

Kiinnostuitko ryhmärakennuttamisesta? Liity postituslistalle